Gravid vecka 22

Barnet

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen.

Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

Vikt 510 gram.

Mamma

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra så att tandköttet svullnar upp och att du har lättare att få karies. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.

Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.

 

Pappa/partner

Ta vara på tiden under graviditeten. Fyll på kärlekskontot och fördjupa er relation. Passa på att göra saker som kan bli svårare att göra när barnet kommer. Gå på bio eller restaurang. Bjud in era bästa vänner till en fest. Åk på en kortsemester. Ta hand om varandra.

 

Källa: Vårdguiden


Hemma!

skönt äntligen hemma! =)

Sitter i "pedagogiskt centrum" och har NTA...

foto2329 (MMS)

Sitter i "pedagogiskt centrum" och har NTA -Introduktion och bygger bilar och gör lite annat kul, de enda jobbiga är att man inte alls mår bra, näsan bara rinner och rinner och huvudvärk har man också och så känner man sig hängig och bara längtar hem till sängen ! Tur att man slutar tidigt !


Underbar dag!

Blev en sväng till skolan där vi brainstormade lite om temat vi valt, då vi inte hade tillgång till någon dator så drog vi ner på stan i jakt efter mjukglass! vilket visade sig vara väldigt svårt att hitta när man inte har kontanter på sig! så efter att ha sprungit från kiosk till kiosk så hittade vi äntligen ett ställe med bankomat på andra sidan vägen =)

Sedan drog Caroline, Sanne och jag till mitt jobb där jag snackade med Sandra och Mona en stund för att sedan dra vidare till biltvätten som inte fungerade.. så då drog vi till ÖB istället och shoppade loss ^^ sedan blev det en paus på McDonken där ett filmteam höll på att spela in en reklamfilm, mätt och belåten fick man sedan skjuts hem i regnet av Caroline.

Tack för en underbar dag!♥

Nu har man lagat pasta sallad och sedan ska jag nog ta mig ett varmt och skönt bad, känner att det behövs!

Måste bara tipsa lite snabbt om en supergod festis av de nya: Guavas & Bananas who are afraid of heights! Den blåa festisen på bilden här under!
Den gröna Easy tickiling Cactus... and Lime ger jag dissen, fy kunde inte ens dricka upp den!


Bild:google.se

Pepsodent white now ice cool mint

I torsdags så hämtade jag ut ett paket från Buzzador med lite tandkräm att testa, nämligen Pepsodent white now ice cool mint!


Bild: google.se

Ger vitare leende omedelbart*

Ny fräsch smak! Pepsodent White Now Ice Cool Mint – tandkrämen för dig som vill ha ett vitare leende på en gång.

  • Tandkrämen ger resultat redan efter första borstningen genom att den blåa färgen åstadkommer en optisk effekt som gör att tänderna ser vitare och mer glänsande ut.
  • Pepsodent White Now ger även en långvarig och gradvis whitening-effekt ju mer man använder den. Dessutom fungerar den utmärkt som vanlig tandkräm för daglig användning.
  • Fräsch smak av Ice Cool Mint
  • Produkten innehåller fluor.

*Klinisk studie på optisk whitening-effekt matt på 78 personer. Whitening-effekten är temporär.

 

Källa: Pepsodent

 

Jag och Älsklingen passade på att börja med den direkt och eftersom vi skulle fira påsken med hans familj, mormor, morfar och kusiner så delade jag ut prover till de som ville testa och passade på att höra vad de tyckte om tandkrämen!


Älsklingens mormor gillade den och älsklingen gör det också, den har en god och mild smak, men frågan är: Gör den tänderna vitare!?
Jag har endast använt den sedan i torsdags och man ska använda den i en månad (rekommenderad tid) men visst tycker jag att tänderna ser lite vitare ut efter endast en tandborstning men effekten försvinner tyvärr efter ett tag men återkommer då du borstat tänderna igen.
Sen om tänderna blir gradvis vitare får vi se om ca en månad!

Än så länge gillar jag den eftersom man känner sig ren och fräsch i munnen och att tänderna faktiskt ser vitare ut ett tag efter borstningen! =)

Gravid vecka 21

Barnet

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältningsorganen. Fostret kissar i magen.

Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret.

Vikt 420 gram.

Mamma

Nu börjar en härlig tid. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Humöret brukar vara stabilare och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än.
Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo. Viktuppgång är individuell. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon. Ta kontakt med din barnmorska om du behöver kostråd.

En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att  barnet i magen nu upplevs alltmer som individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.

 

 

Pappa/partner

Prata med din partner så ni är överens om vad hon behöver för stöd. Glöm inte att även säga hur du själv känner och mår. Under graviditeten är du beroende av din kvinna på ett nytt sätt. Det är endast genom henne som du kan få kunskap om hur ert väntade barn har det. Detta beroende i kombination med att hon kanske är mer innesluten i sig själv kan kanske få dig att känna dig utanför och kanske känna dig svartsjuk på din kvinna som bär ert barn men även på barnet som växer i henne. Det är inte ovanligt att känna så, men det viktigt att du får sätta ord på dessa tankar och känslor så att  du kan bearbeta dem.


Hemma!

Har varit hemma i ca en timme nu efter 6timmars bilresa, så strax ska vi käka lite middag och sedan blir det sängen och imorgon vankas nya äventyr!

Hörde en rätt lustig låt på radion när vi åkte bil men de känns som en blivande sommarplåga !
Konstigt nog så gillar jag den faktiskt ;P

Eric Amarillo -Om sanningen ska fram



Just nu : on the road!

foto2306 (MMS)

Just nu : on the road!


23/4-11 mitt fina påskägg som jag fick av ...

foto2298 (MMS)

23/4-11 mitt fina påskägg som jag fick av älsklingens familj :)


23/4-11 Glad påsk önskningar från fjällen ...

foto2280 (MMS)

23/4-11 Glad påsk önskningar från fjällen ! Jajjemen du läste rätt jag är i fjällen eller rättare sagt (klövsjö /vemdalen) och firar påsk med älsklingens familj, men vi tjuvstartade lite med påskfirandet igår med att äta påskmiddag o dela ut påskägg (lägger snart in bilder). Just nu så kollar jag, älsklingen och hans syster och kusiner på "dumma mej" medans De andra har De mysigt i solen med varsin öl. Imorgon ska vi bege oss hemåt igen, 8timmars lång bilresa, inte kul! Men men ska fortsätta kolla på filmen nu, ha en trevlig påskafton allesammans!


Gillat och alkoholfri drink på balkongen! ...

foto2278 (MMS)

Gillat och alkoholfri drink på balkongen! Mys !


Sitter vid maren i solen o myser med carol...

foto2262 (MMS)

Sitter vid maren i solen o myser med caroline, sanne o petra, Härliga Underbara vår !


Gravid vecka 20

Barnet

Barnet är från huvud till stjärt ungefär lika stort som en honungsmelon. Alla foster är ungefär lika stora fram till vecka 20, sedan ökar skillnaderna.

Fostret får nu det vita fosterfettet som ska skydda huden mot fostervattnet.

Vikt 350 gram.

Mamma

Grattis, nu är halva tiden gången! Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Ibland kan naveln puta ut. Det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom barnet koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Nu behöver du också extra järn i kosten. Järn finns i blodpudding, kött, ärtor och bröd. The, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. De flesta gravida brukar rekommenderas tillägg av järntabletter från denna vecka. Hör med din barnmorska.

Tvillingar

Om du är tvillingmamma behöver du tänka ännu mer på att äta riktigt och få i dig ett större järntillskott än de som väntar ett barn.

 

Pappa/partner

De flesta kvinnor och män börjar fundera mer på sin relation till sin egen mamma och pappa. Du kan kanske prata med dina föräldrar eller far- och morföräldrar för att få deras historia. Kanske får du en annan bild av dina nära när du hört deras berättelser. Du kan kanske få svar på frågor och funderingar kring din egen uppväxt.

 

Källa: Vårdguiden


Underbara vår!

Vi är äntligen klara med rapporten!! så imorgon ska vi öva inför redovisningen som är på tisdag !
Och nu är bullarna i ugnen och på lördag blir det kalas för älsklingen min som fyller 21 år imorgon!! ♥

Strax kommer Saris hit och då blir det nog att sitta ute på balkongen i det fin fina vädret och kanske provsmaka någon bulle ;)

Fyfn!

Dags för oss att köpa ny bil!
Igår då vi skulle til ikea så fastnade bromsen och det började ryka från ena däcket! efter en stunds meckande så rullade bilen igen och vi kunde ta oss hem och fick försöka att bromsa så lite som möjligt, ikväll när älsklingen kommer hem så blir det att åka och kolla bilar sedan är vi bortbjudna på smörgåstårta hos älsklingens farbror som fyller år =)
Men nu måste jag hoppa in i duschen innan alla i studiegruppen kommer hit för plugg!

Tack Ica Maxi

För att ni hade Bubblizzar =)

GE MIG!!!

JAG VILL HA BUBBLIZZAR NU!!!!!


Bild från google.se

Jobb!!

Denna härligt soliga morgon ska jag nu fixa iordning mig för att bege mig till jobbet, tur att man slutar 15 !
Sedan ska jag och älsklingen åka till älsklingens föräldrar där han ska byta till sommardäck på bilen och vi ska stanna och äta där.
Lillen i magen rör sig mer och mer (eller man känner det tydligare rättare sagt då han växer) så gulligt, är så mysigt att känna att han lever och är en egen liten individ, och är roligt när man känner honom tydligare och tydligare för varje vecka =)
Fortsätt väx min lilla älskling ♥


♥Lilla Du därinne
jag undrar så vem Du är!
Att jag vet så lite om dig
fast Du redan är här.

Är det Dina tår jag känner?
Är det Ditt hjärta jag hör slå?
Är det sant att Du har ögon och naglar
och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om Dig
fast Du redan är här
men jag älskar Dig som tokig
vem Du än är!♥


Härlig morgon!

Åh sommarkänsla att vakna av solen på morgonen, underbart!
Hörde att det ryktas om att bli regn, gud förbjude!
Idag kommer Carro♥ hit och förhoppningsvis så ska vi grilla, mums!
Sen ska jag försöka hinna klippa håret innan hon kommer också, får se hur det går, shit är klockan redan 8.23!? jag som tyckte att jag gick upp lagom tid för att hinna ta det lungt den här morgonen, men tydligen inte.. Dags att gå och fixa sig för skolan då så man hinner med bussen!


Gammal bild på mig och Carro♥

Juste måste bara meddela att jag ÄLSKAR stödstrumporna, snacka om att de lindrade värken i fötterna och gjorde så att hela benen kändes lätta! underbart!!

Gravid vecka 19

Vecka 19

Barnet

Nu syns naglar, hår och ögonbryn.

Vikt 280 gram.

Mamma

Du ökar med ungefär ett halvt kilo i veckan, men det är olika från kvinna till kvinna. Magen börjar märkas tydligt nu. Kom ihåg att äta rätt och röra på dig. Promenader är jättebra motion. Du vill kanske läsa mer om graviditeter, förlossningar och hur det är att bli mamma. Här på Vårdguiden har vi samlat många artiklar om olika saker som rör graviditeten men det finns också en mängd böcker, tidningar och andra internetsidor om graviditet och förlossning.

Pappa/partner

De senaste åren har det börjat skrivas en hel del även för män. Böcker och artiklar tar upp hur det är att vara med om graviditet och förlossning, och hur det är att bli pappa. Det bästa sättet för dig att få veta mer är kanske att prata med kompisar och vänner. Pappaskapet engagerar och de flesta pratar gärna om sina erfarenheter. Det finns vissa saker du inte kan läsa dig till.

På föräldrautbildningsträffarna har du möjlighet att träffa nya, blivande vänner. Ni kan träffas och stötta varandra under föräldraledigheten och i många andra sammanhang.

I föräldragrupperna får ni bland annat information och möjlighet att diskutera hur förlossningar kan gå till, olika typer av smärtlindring och vad du som partner kan göra. Ni får möjlighet att ställa alla era frågor. Ta tillfället i akt och prata med andra par om hur de tänker inför förlossningen och inför föräldraskapet.

 

Källa: vardguiden.se


Nancy´s

woho jag kommer bli riktigt tjock på Nancy´s !! igår var jag där och fikade med Lovisa och käkade som vanligt "Smörgås M med Kyckling curry" gott gott! och idag ska jag ditt och fika/ äta middag med Sara som jag inte har träffat på evigheter!! så det ska bli kul =)

Ska även testa att ha stödstrumpor idag (snacka om att man känner sig gammal!) då jag storshoppade på apoteket igår:

Stödstrumpor- pga. mina onda fötter!!
Olja för gravida magar - så man förhoppningsvis slipper bristningar!
Nässpray - Ett MÅSTE!

haha så nu är man rustad för ett litet tag iallafall!
Men nu måste jag fixa mig om jag ska hinna med bussen

,

Idag blir det att göra lite nytta i skolan! men såg att de andra i gruppen har jobbat riktigt hårt och verkligen kommit igång med rapportskrivningen, duktiga gruppmedlemmar dedär ♥
Tack så mycket för krya på dig hälsningarna, de behövdes för att pigga upp!

Har försökt lägga ihop lite magbilder för att visa hur min mage växt hittills och här är resultatet:


Blir hemma idag =/

blir ingen skola , frukosten kom upp och jag mår illa...

God morgon

Gick upp med Älsklingen idag, och känns som att halsbrännan är påväg tillbaka..  så bör nog ta ett glas mjölk snart då det sägs lindra.


bild från google.se

Nu dags att göra sig iordning för skolan!

Idag så har vi varit på ikea och köpt säng...

foto2245 (MMS)

Idag så har vi varit på ikea och köpt sängbord och nya lampor till sovrummet och vi passade även på att skruva ihop vaggan som vi hämtade hos carro igår och nu äntligen är vi färdiga :) och här ovan ser ni ju resultatet , vad tycks ? Själv så är jag väldigt nöjd , hoppas bara att sängborden får samma färg som sängen om ett tag!


Malmköping

Idag så ska vi ta en tur till Malmköping för att hälsa på Carro och Theo♥ samtidigt som vi ska hämta lite grejor till våran lilla bebbe =)

Sedan blir det middag hos Älsklingens föräldrar =)

Jag är gravid!!

sådär , nu är min lilla hemlighet avslöjad =)
Jag var nämligen på ultraljud idag och ville vänta med att berätta för alla tills jag visste att den lilla mådde bra vilket han gjorde =)
Är så lycklig just nu och jag kan inte sluta att titta på alla söta bilder på min lilla pojke trots att han var envis och gömde sitt ansikte för oss så någon profilbild blev det inte! hihi♥



♥ Min lilla älskling ♥ =D

RSS 2.0