8 dagar kvar!

Som tur var så slapp jag åka in till förlossningen idag men först var det nära, hade +2 i protein i urin och undertrycket hamnade på 105!!
"Neeeej inte igen!" sa ja till barnmorskan som då sa att vi gör undersökningarna på lillkillen och tar ett blodtryck när du legat ner ett tag istället,.
Lillkillens hjärta låter bra och han vill bara inte fixera sig, utan huvudet är ruckbart.
Barnmorskan sa också att "mensvärkerna" som jag känner (har haft ganska mycket "mensvärk" inatt och idag) kan betyda att det börjar bli dags snart :) hoppas hoppas!!
Ska dit på fredag igen men hon sa att vi får väl se om vi ses då, hoppas vi inte ses då, vill ha ut min lilla kille nu!! men han kommer nog att dröja sig kvar iallafall...
Och otroligt nog så växer han fortfarande : symfus fundus måttet hade växt 1 cm sen förra veckan och ligger nu på 37! och fortfarande strax under den övre kurvan..

När vi tog om blodtrycket så blev det chockerande bra: 128/85!! men skönt det så vi slapp åka in för nästa gång jag åker in då tänker jag bannemej komma hem med en bebis!


bild: google.se




Fortsätt Gissa! - det är inte försent förns han är här!

BF 7/9

Det skulle vara jätte roligt om ni vill vara med och gissa på vilken dag ni tror att lillkillen väljer att komma ut till världen!
kommentera med det datum som ni tror och erat namn även er länk om ni har någon blogg så uppdaterar jag listan när någon lagt till sig :)

27/8 Katri
28/8 Carina ( den blivande mormorn)
1/9 Sara
2/9 Lisa
3/9 Älsklingen min
4/9 Pernilla (den blivande farmorn)
5/9 Tony
8/9 Carro
9/9 Carro

♥Aldrig ska jag sluta älska dig! ♥





Jag vet att jag inte är nå'n skönhet eller så
Om du lämnar mig kan jag det väl förstå
För vad har jag att ge dig som ingen annan har
Jag är ingen särskild men's du är underbar

Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är där för dig
Ge inte upp

Livet är en gåta
Du är gåtans svar
Allt annat må försvinna om du blott stannar kvar
För också när jag tvivlar det känns som allt är slut
Jag sjunker ner i hjälplöshet och inte hittar ut

Aldrig ska jag sluta

När jag klantar mig
När jag sviker dig
När jag sabbar och förstör
Var kvar ändå
Tro för oss två
För du vet jag än gör
Ja, vad jag än gör

Aldrig ska jag sluta älska dig
Du är allt jag har och allt jag ber om
Hoppas tror och vill att du ska hålla fast vid mig
Att du är där för mig som jag är där för dig
Älska mig då

Aldrig ska jag sluta älska dig

 

♥♥♥


9 dagar kvar!!

Varje dag känns som en vecka!
Längtan är för stor och väntan känns evigt lång!


10 dagar kvar!!!

Vi slapp åka in till förlossningen! :) 146/101 hade jag i blodtryck och +1 i protein i urin, men tisdag ska jag tillbaka till BM igen, åh vill ju att lillkillen ska ha kommit då, men han har nog andra planer.

Endast 10 dagar kvar till BF idag!!
Jag tror att han kommer att stanna där inne längre fast jag hoppas verkligen att han kommer ut inom de här  10 dagarna så man kan få börja leva igen, för just nu så känner jag mig bara såå trött och svullen, lättirriterad, har ont i handlederna, blir så andfådd såfort man gör något!
Längtar så tills lillkillen kommer ut ♥

Idag blir det att fira Älsklingens mamma som fyller år idag =) så får vi väl hoppas att vi inte ställer till med någon pinsam situation som att vattnet skulle gå, haha det skulle se ut det! :P
Så nu dags att försöka fixa iordning svullna mig!



Fortsätt Gissa! - det är inte försent förns han är här!

BF 7/9

Det skulle vara jätte roligt om ni vill vara med och gissa på vilken dag ni tror att lillkillen väljer att komma ut till världen!
kommentera med det datum som ni tror och erat namn även er länk om ni har någon blogg så uppdaterar jag listan när någon lagt till sig :)

27/8 Katri
28/8 Carina ( den blivande mormorn)
1/9 Sara
2/9 Lisa
3/9 Älsklingen min
5/9 Tony
8/9 Carro
9/9 Carro

Idag ska vi till BM

Japp andra gången denna vecka vi ska till BM och sist fick vi åka till förlossningen, hoppas vi slipper det idag, säger de att vi ska åka in igen så vägrar jag nog om dem inte säger att dem ska sätta igång mig!

Igår gick vi in i vecka 39!
Och såhär ser min tjockismage ut med en troligtvis stor bebis i, BM säger iaf att det är mycket bebis där i och undrade om vi gjort något tillväxt ul (är det inte hon som ska skicka en på sånt?).
När vi fick göra en koll på att han mådde bra i vecka 34 vägde han iaf mer än vad han var förväntad att väga, knubbisen vägde hela 2890 gram trots att han var förväntad att väga 2380 gram





Kom ut snart min skatt ♥

skönt att sova... zZz

Sov ända fram till 11.30 idag! skönt!!
Tess kommer förbi en sväng idag och håller mig sällskap så ska nog fixa undan disken om mina handleder pallar förstås! De gör så förfärligt ont! men känns onödigt att kontakta sjukgymnast när lillkillen kan komma närsomhelst =D hoppas han bara kommer snart så mamma slipper ha så ont länge till!

Självklart fick vi åka in till förlossningen i tisdags med.. hade 146/103 i blodtryck och +2 protein i urin, men vi gjorde CTG, tog urin och blodprov och sen fick vi åka hem igen.. så japp nu har man åkt in och ut till förlossningen 4 ggr så vi får väl hoppas att det blir femte gången gillt för blir vi ditskickade för högt blodtryck eller protein i urinen utan att jag mår dåligt på något sätt så vägrar jag nog om dem inte säger att dem kommer att sätta igång mig förstås!

JObbigt!!

Klart man fick åka in till förlossningen igår med! Jag bara önskade att dom kunde sätta igång mig så vi får slippa det här! men nej så lätt ska vi inte få ha det utan vi blev hemskickade eftersom mitt blodtryck hade sjunkit från 170/107 till 14?/95 !? och så blev det att boka in ett extra besök hos BM istället så idag ska man dit igen för att kolla blodtryck!! fy, kan det inte bara gå över snart!? ='(
Sen har jag blivit så svullen att det gör ont! jag har så ont i mina handleder att jag har svårt att hälla upp mjölk, göra rörelser som innefattar att dra handlederna åt sidan som att klappa på magen sedan också att lyfta saker, att klä på mig, speciellt strumpor!! börjar bli riktigt less faktiskt, kan jag inte bara få sitta hemma och vila och bara vänta på att han ska vilja komma ut istället för att åka fram och tillbaka till BM och förlossningen hela tiden!?

Oj kommer han snart?

Vaknade med mensvärk imorse när jag gick upp med Älskligen, inge skönt men kanske ett tecken på att lillemannen börjar känna sig redo att komma ut till världen snart, eller?
Men men gick iallafall och la mig igen och somnade om och nu är värken borta så ett litet tag till stannar han nog inne =)

Har vi allt då?

Checklista:


Åka Vagn:
Vagn
Regnskydd
Myggnät- behövs nog inte förns våren börjar närma sig, så ingen brådska!
Kudde
Filt
Vagnleksak
Reflexer

Åka Bil:
Bilbarnstol
Babyskydd
Solskydd
Leksak- skallran kan nog få följa med på bilturen ;)

Sova gott:
Spjälsäng
Spjälskydd
Madrass
Filt eller täcke
Kudde
Påslakan
Nattlampa- behövs ej

Sköta om:
Skötbord
Skötbädd
Våtservetter
Blöjor
Blöjhink
Leksaksmobil
Skötväska
Tops till navelrengöring

Mini-Apotek: - kommer att köpas in snarast
Idomin salva
Febertermometer
Nässug
Alvedon
kräm mot röd bebisrumpa
Bepanthen
Renässans, näsdroppar för spädbarn

Äta mat:
Amningsbh
Amningsinlägg
Amningskudde
Kräkhanddukar
Nappflaska
Pump- vill vänta och se så att amningen fungerar
Flaskborste
Modersmjölkersättning

Bada:
Badbalja- vi har valt att ha en badinsats till badkaret istället
Tvättlappar
Babyolja
Babyshampo
Badhandduk med huva

Övrigt:
Kläder
Filtar
Bärsele
Babysitter
Snuttefilt
Nalle/gosedjur
Babygym
Napp
Handdukar
Haklappar

Ja det ser ju rätt bra ut =)

20 dagar kvar idag till BF!!! och vi går in i vecka 38!!

Det gick "bra" i måndags

Undertrycket låg på 103 men jag slapp åka till förlossningen =)
Så jag firade det med att vara med Nastja och hon färgade mitt hår, så nu är jag äntligen mörkhårig igen !!
Igår var jag med Sara A och vi kollade på medium och snackade en massa, myyys =)
och idag kommer Sara M hit och vad vi ska hitta på det vet jag inte men något kul kommer vi nog på sen.
Imorgon är det dags att åka till BM igen och hoppas på att det går bra då med

Alla fina presenter som vi fick på Babyshowern (tyvärr så glömde jag ju ta med kameran till babyshowern):





















Tack så mycket alla närvarande =) ♥

-

I fredags fick jag åka in till förlossningen igen pga. högt blodtryck, denna gången hade undertrycket ökat så att det låg på 100!!
Vi fick göra ctg och ta blodprover sedan kom en läkare och pratade med oss och berättade att jag har "lätt havandeskapsförgiftning" och att jag nu bara ska vara hemma och "ha tråkigt" för det är det bästa sättet att sänka blodtrycket på, och att  jag ska fortsätta gå till BM två gånger/veckan för att kolla urin och blodtryck.
Blir det inte bättre eller att jag får ont i huvudet, mår dåligt, känner mig darrig eller något sådant så ska jag åka in till förlossningen och bli igångsatt!
Snacka om att man fick lite panik när hon började prata om att sätta igång mig innan BF, då kändes det verkligen som att "nej! men det är ju snart ju, är jag redo för att få barn nu!? " det känns så overkligt alltihop och sen blir det helt plötsligt verkligt!
Jag kommer att komma hem med en liten bebis från sjukhuset och det är snart!!!
Läskigt och underbart på samma gång, jag längtar ju ihjäl mig efter det lilla pyret som är i magen och puh va skönt det ska bli att slippa magen, men ändå så läskigt, hur kommer det att vara med en liten skrutt här hemma, tänk om han börjar skrika och jag inte vet vad han vill, vad gör jag då!?
fy det är så många tankar som rusar igenom ens huvud hela tiden, men det är väl klart att man klarar det!
Jag kommer att göra allt för den lilla!! jag älskar honom ju som en tok redan nu♥

I fredags höll även mina kära vänner Anna och Sandra en babyshower för mig, och det var underbart trevligt och det bjöds på smörgåstårta och cupcakes med blå glasyr och massor av fina presenter fick man också :) det ska bli så kul sen när lillkillen är här och man kan använda alla kläder gosedjur och annat som man har till den lilla, längtar sååå!! ♥
Bilder på hans fina presenter får jag lägga upp lite senare för nu ska jag sminka mig och bege mig mot BM och hålla tummarna för att allt är bra så jag får åka hem igen.

Laban :)

Detta fina babygym är nu hemklickat från Jollyroom.se haha ja xD jag kan inte rå för det älskar LABAN saker, så lillen är redan överöst med just laban grejjor :)



Satt och jämförde min mage i tidig graviditet och nu.. så roligt att magen kan växa så otroligt mycket!



Fortsätt gissa på när lillkillen kommer!!

Godmorgon världen!

Jag känner höst i luften!! kan inte förstå att jag faktiskt verkligen saknat denna svala luft så mycket som jag gjort =D!
Igår var Emlii här och höll mig sällskap över lunchen, mys mys ♥
och idag kommer Sara och Cassie med lunch från Nancys ^^ finns f*n inge bättre än god lunch och härligt sällskap!! =) ♥

Jag går idag in i vecka 37!! vill ni veta mer om vad som händer den här veckan i magen så kan ni läsa det HÄR

När kommer lillkillen??

BF 7/9

Det skulle vara jätte roligt om ni vill vara med och gissa på vilken dag ni tror att lillkillen väljer att komma ut till världen!
kommentera med det datum som ni tror och erat namn även er länk om ni har någon blogg så uppdaterar jag listan när någon lagt till sig :)

27/8 Katri
28/8 Carina ( den blivande mormorn)
1/9 Sara
2/9 Lisa
3/9 Älsklingen min
5/9 Tony
9/9 Carro

När kommer lillkillen??

Nu är det 29 dagar kvar till BF som vi har beräknat till den 7/9-11
Och det skulle vara jätte roligt om ni vill vara med och gissa på vilken dag ni tror att han väljer att komma ut till världen!
kommentera med det datum som ni tror och erat namn även er länk om ni har någon blogg så uppdaterar jag listan när någon lagt till sig :)



28/8 Carina ( den blivande mormorn)
3/9 Älsklingen min
9/9 Carro

Dumma blodtryck!

Nyss hemkommen från barnmorskan och nu var blodtrycket högt igen och så hade man +2 med protein i urinen, samma som sist när vi fick åka in till spec MVC! men idag så avvaktar vi då alla provsvar som togs när på spec MVC blev bra, samt att jag ska tillbaka till BM på fredag igen för att kolla blodtrycket och urinen som numera har blivit rutin att göra två gånger i veckan, men blir huvudvärken värre eller att jag får flimmer för ögonen eller börjar må illa eller känna mig konstig så blir det att ringa in till förlossningen.
Lillkillen har inte fixerat sig än men huvudet är neråt och numera har han ryggen ut istället för åt sidan, min lilla knubbis ♥ som ligger på den övre kurvan!
Så nu dags för min medicin: att vila, vila och vila! och det gör jag gärna framför unga mödrar avsnitten på kanal5 play!! :D


Bild från: Google

Storstädat

Igår och idag har jag och älsklingen passat på att städa och hänga upp det sista på väggarna, och nu måste vi ju verkligen ha utrotat allt damm i denna lägenhet så noga som vi dammat skurat och dammsugit!! Men det kommer väl tillbaka lika fort igen :P
Ikväll blir det födelsedagsgrillning hemma hos Sara E och sedan blir det nog filmmys med Älsklingen ♥
Men nee hungrig mage jag har , måste äta!!!

ciao!

Bakar!!

*Pust* vilken dag det varit... först storhandla massor!!! sen var det bara att sätta igång med bakningen, och nu är fyra limpor bröd färdiga , 12 frallor e inne i ugnen och jag orkar inte fortsätta med bullar och mumsiga hallongrottor idag, det får jag ta itu med imorgon istället! ;)


RSS 2.0