Glad idag!

Fyfn vad härligt! det första jag såg imorse när jag tittade på mobilen var att skötväskan kommit!! nu är det bara att åka till maxi och hämta ut den , Underbart!

Juste igår var jag ju hos barnmorskan och allt såg jättebra ut och lillkillens hjärta slog fint och bra som en galopperande häst! =D vad jag älskar att höra min lilla älsklings hjärta slå ♥

BMM idag

Yes idag blir det till Barnmorskemottagningen för att mäta sf-måttet för första gången! Hoppas att allt ser bra ut =)
Ikväll blir det Tjejkväll här hemma med underbara tjejer , pastasallad, snacks och spel, Underbart i detta tråkiga väder!

Just nu så har jag vikt ihop de nytvättade babykläderna och har valt ut vad som ska med till BB och vad som får vänta på lillen i garderoben, Längtar ♥
Men nu dags att få lite frukost i magen och hinna dansa ett varv med dammsugaren innan älsklingen kommer hem för att sedan åka till barnmorskan!

Bebismagen vecka 26


Gravid vecka 26

hämtat från Vardguiden.se

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

Åderbråck

En del kvinnor drabbas av åderbråck under graviditeten. Åderbråck är slingrande eller knutformiga utvidgningar av ådrorna på benen, i underlivet eller i ändtarm (hemorrojder). Hemorrojder går tillbaka och brukar försvinna helt efter förlossningen. Om du har besvär av dem under graviditeten finns det lindrande medel att köpa på apoteket, hör med din barnmorska. Åderbråck i underlivet brukar ge svullnad i blygdläpparna och det kan vara svårt att sitta. Besvären brukar kännas mer om du varit uppe en längre stund. Lägg dig och vila då och då. Åderbråck i underlivet stör inte förlossningen. Genom att använda stödstrumpor kan du lindra och förebygga större åderbråck i benen.

Karpaltunnelsyndrom

På grund av att mer vätska samlas i vävnaderna kan det uppstå ett tryck kring nerver och senor som gör ont och ger en domningskänsla ut i händerna, framför allt nattetid. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Berätta för din barnmorska om du har besvär av din karpaltunnel. Smärtan och domningarna kan avhjälpas med hjälp av handledsskydd.

Tvillingar

Nästan alla besvär som man har under en graviditet, det vill säga illamående, trötthet, ryggont och svullna händer och fötter får tvillinggravida känna av lite mer. Det är ju inte så konstigt. Därför är det viktigt att du tänker extra noga på att vila och kanske ändrar dina vanor för att följa dina behov. Lyssna till din kropp och överansträng dig inte.

Pappa/partner

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan, barnet och för dig. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller kanske simma.

 

Källa: Vårdguiden


Mina ben är döda!

Fy vad jobbigt det var att promenera så långt som vi gjort idag !! men motion behövs, nu får man ta det lungt och kanske tigga lite massage av älsklingen sen när han kommer hem =)
Sedan blev det lunch på stan med en klassis och en snabb liten shoppingtur till H&M s barnavdelning, hittade ur söta mössor och sockar även massa annat men har redan kläder till lillkillen så får inte köpa för mycket men lite blev det iallafall ;)



sedan tog jag även lite bilder från Naturskolan då vi var ute och hovade upp massor av vattenkryp.
Här sitter Caroline och håller på med "luppen" så att vi kan ta oss en närmare titt på de äckliga småkrypen:




Bra väder hade vi iallafall =) synd bara att det var så långt att gå!!

Skötväskan!!

Beställde en skötväska häromdagen som jag längtar så tills jag får hämta ut!! =D




Amanda Zipper Black - Babymel

Vad tycks??
Me love it!! jag hoppas bara att den e lika snygg i verkligheten och även att den är praktisk såklart!!

Idag går jag in i vecka 26 har alltså gått 25 fulla veckor och börjar få lite smått panik inför förslossningen så har även beställt lite böcker för att förbereda mig lite grann:



Att föda: en barnmorskas tankar, råd och erfarenheter




Att möta förlossningssmärtan

Båda böckerna är skrivna av Gudrun Abascal

Längtar så tills de kommer på posten!!

Men nu ska jag bege mig mot bussen för att sedan åka och ha ?Vattenexkursion? på Naturskolan, undra hur det går ..


Trött..

Just nu är jag jättetrött och vet inte vad jag ska skriva , jobbade i helgen och igår åkte vi till grönan för att det var childhood dagen men vi kom för sent så blev bara middag  och köpa remmar på grönan för att sedan åka hem igen, men lite mys var det.
Nu ska jag sätta mig framför tvn och slappa!

Bio ikväll!

Det blir "Pirates of the Caribbean- i främmande farvatten"



Kenny Chesney - There goes my life



♥ så underbar men ändå så sorglig ♥

♥ Magen vecka 25 ♥



Har en riktig vilding där inne kan jag lova som sparkar och har sig nästan hela tiden =) ♥

Gravid vecka 25

hämtat från: vardguiden.se

Barnet

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt

Hos barnmorskan/kontroller

Nu var det antagligen ett bra tag sen ni var hos barnmorskan sist. Mycket har hänt sen inskrivningsbesöket. Vid det här besöket får ni en chans att prata igenom ultraljudet och hur ni mår för övrigt. Barnmorskan kontrollerar hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen. Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck, blodvärde och blodsocker, och ibland tar hon ett extra urinprov. Barnets hjärtljud avlyssnas med tratt eller Dopton (ultraljudsförstärkare). Under detta besök får ni även välja förlossningssjukhus samt erhåller moderskapsintyg att skicka till försäkringskassan. Om du har tungt arbete kan du hos försäkringskassan ansöka om havandeskapspenning. Fråga din barnmorska eller gå in på försäkringskassans hemsida för mer information.

Här på Vårdguiden hittar du adress och telefonnummer till förlossningsavdelningar i Stockholms län. Mer information om de olika förlossningsavdelningarna hittar du på respektive sjukhus hemsida.

Föräldragrupper

Någon gång efter 25e graviditetsveckan startar vanligtvis föräldrakurserna. Barnmorskan informerar dig om var, när och hur. De flesta barnmorskemottagningar erbjuder idag föräldrakurser i grupp. Kurserna kan gestalta sig lite olika beroende på vilken barnmorskemottagning man går på. Ni kan träffas i mindre eller större grupper, en eller flera gånger. Under träffarna brukar man ha en förlossningsförberedande del men även avhandla ämnen som graviditeten, amning, förädraskap, relationer med mera. Det brukar vara  deltagarnas frågor och önskemål som formar innehållet i träffarna.

Kurserna brukar vara populära så anmäl er i tid. Hör med din barnmorska

Källa: Vårdguiden

de gick ju bra

Redovisningen alltså , att man ska bli så nervös när det i slutändan ändå går bra!
Ledigheten som jag trodde vi skulle få var tydligen bara en myt!! för nu helt plötsligt så ska vi rätta en annan grupps hela rapport!! för att sedan ge varandra feedback på tema 2 (vilket vi trodde att vi skulle få av lärarna!)  usch så j**la irriterad man blir, att man inte kan få reda på saker i förväg utan alltid i sista stund! vi fick nämligen reda på detta igår då vi i gruppen träffades för att vi skulle skriva ihop lite kommentarer av vad vi tyckte om den grupps rapport som vi skulle rätta och helt plötsligt så får vi ett mail om att vi ska rätta stavning, kolla röda tråden, frågeställningar och mycket mer i deras rapport!! fatta att om vi hade vetat det tidigare så kunde vi ha gjort det igår och varit klara nu!!! men nee då ska de j**la lärarana inte lämna ut info förens i sista stund bara för att eleverna aldrig ska få en lugn stund!!
Jag vet inte , kanske är det mina hormoner som spökar!? eller så är det lärarna som gör fel som inte kommer ut med informationen förens i sista stund!! usch och dem ska vara våra förebilder ??? (eftersom jag läser lärarprogrammet) fattar det inte..

Nervös!!

Fy den stora dagen är här med redovisning inför 60 pers i Eskilstuna! VILL INTE!!
men måste göras!!
Gör man bort sig så kan man ju trösta sig med att man inte kommer att hänga i Eskilstuna direkt och bli igenkänd.. ska bli skönt sen med ledigheten är nämligen lediga fram till den 25 efter denna dag, skönt!! och sedan har vi två dagar med skola och sedan är det att fixa klart rapporten när vi får tillbaka den och sedan är det så gott som sommarlov!! =D härligt!
Då ska jag njuta av min tid med bebis i magen och ta det lungt och träffa vännerna samt jobba de flesta helgerna fram tills lillkillen bestämmer sig för att komma ut =)


Bebisgrejor!

Kassarna med bebigrejjor efter besöket på Babyland i kungens kurva
  • Babyfilt, spöket Laban
  • Amningskudde, spöket Laban
  • Påslakansett, spöket Laban
  • Spjälskydd, spöket Laban
  • Snuttefiltskompis, spöket Laban
  • Flanellfilt 2-pack, spöket Laban
  • Sängmobil, spöket Laban
  • Täcke
  • Plastad frotté




Lite dålig bild men den får duga, Grejorna uppackade, så gosigt!! längtar tills lilla älsklingen min ligger där =)


Man  får ju inte glömma bort att göra det bekvämt för en själv sen när man ska amma ;P


Och idag så beställde vi även en vagn, längtar så tills vi ska få hämta den =)

Nu dags för köttbullemacka till middag och...

Nu dags för köttbullemacka till middag och ben o jerry glass till efterrätt och den senaste harry potter filmen på tvn med älsklingen bredvid mig ! :) känner mig lycklig just i denna stund ! <3


=)

Hittade massor med fina grejor igår! bilder får jag lägga in sen för min mobil verkar har gömt sig någonstans..
Kvällen och natten har ägnats åt grubblande på vilken vagn vi ska köpa och morgonen har ägnats åt städning och ett beslut av vagn så strax ska vi åka iväg till Babyland för att köpa barnvagn och sedan storhandla på Ica Maxi!

Resten av dagen ska jag öva på redovisningen som vi ska ha på tisdag, usch vill inte ...

Babyland!

Idag blir det en tur till babyland för att kolla om vi kan hitta lite roliga saker =) ska bli underbart att få gå bland alla bebisgrejjorna och drömma sig bort tills fötterna värker, älsklingen min konstaterade igår att jag behöver köpa nya skor nu då jag inte kan stå upp utan att de börjar värka!
Hoppas det kommer att hjälpa, annars så är det ju bara att inse att jag har klena fötter ;P

Johnossi på grönan!

Jajjemän ikväll blir det att åka till grönan och kolla Johnossi, man får hoppas på att vädret ger med sig och att det blir sol till kvällen!
Innan Johnossi ska jag träffa älsklingen i sthlm för att kolla runt lite på stan och sedan ska vi träffa Nastja för att käka middag och efter det drar vi till grönan ;)
Blir ju tyvärr inge karusellåkande för mig men lite ska man väl få roa sig och vad är då inte bättre en underbara människor och en konsert? =) ♥



Bild: Kulturbloggen

Min mage vecka 24



♥ Älskade lilla bebisen min ♥

Gravid vecka 24

Barnet

 

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.


Tvillingar


Tvillinggraviditeter blir annorlunda och ofta mer ansträngande än vid enkelbörd. För er som väntar tvillingar blir det tätare kontroller hos barnmorska och läkare och många gånger också något fler ultraljud. Sjukskrivning kan behövas de sista månaderna eftersom många kvinnor är trötta och i extra behov av vila. Många tvillingfödslar sker tidigare än om man bara bär ett barn.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor. Dina bröst har blivit större och du behöver säkert större BH med bra axelband. Kanske har du uppmärsammat att vätska kan sippra fram ur brösten. Brösten förbereder sig för sin kommande funktion, mjölkproduktionen. Varje bröst kan öka 200-400 gram men det är mycket individuellt.

Amning

Redan nu kan du förbereda dig inför amningen genom att skaffa dig information, läsa, prata med barnmorskan och kvinnor i din närhet om deras amningar samt andra kvinnor med erfarenhet av amning. Din partner kan också behöva kunskap och förståelse för vad amning innebär. Har du själv erfarenhet av en komplicerad amning eller att amning inte fungerat kan du prata med din barnmorska eller amningsmottagningen på det sjukhus du ska föda för att göra en amningsplan. Med modersmjölken får barnet all den näring som det behöver föra att växa och utvecklas de första 6 månaderna. Amningen ger också barnet närhet, kärlek och trygghet. Den nära kontakten som amningen innebär främjar anknytningen mellan dig och ditt barn.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.

 

Källa: Vårdguiden


Nope..

Skrivaren vill inte fungera ...

Regnskur

Kom en liten regnskur precis när min väckarklocka ringde vid 5.30 mysigt med en solig regn morgon, speciellt när den snabbt var över =)
Nu ska jag testa att skriva ut papper till den stora redovisningen i Eskilstuna som vi har på tisdag, längtar inte!
Vi ska nämligen redovisa inför 60 pers! känns hemskt men man kan inte göra annat än att hoppas på att det går bra och att man inte svimmar när man står där framme!

Håller tummarna att skrivaren på något magiskt sätt har börjat fungera igen..

Godmorgon! Nu har Älsklingen min gått upp ...

Godmorgon! Nu har Älsklingen min gått upp för att käka frukost och samtidigt som hans klocka går igång på mornarna så börjar en viss liten bebis i magen på mig att sparka, så troligtvis kommer jag att få gå upp vid den här tiden sedan när Plutten är ute från magen om han har kvar sina rutiner vill säga :) så tidiga mornar för morgontrötta mig tror jag väntas mig :) men nu ska ja försöka somna om tills min klocka ringer, godnatt ! :)


SOL SOL HÄRLIGA SOL!

Har nyss suttit ute och stekt i solen, Underbart!



Strax blir det grillat =)

Underbart väder!

men en riktigt svettig dag för mig!
Imorse skulle jag ha möte med studievägledaren och jag kan ju tala om att vägen dit var jobbigt varm trots att jag endast hade linne, kjol och en tunn kofta!
När jag väl hade satt mig i rummet med studievägledaren så kände jag hur svettig jag blev och jag satt och torkade mig i ansiktet med handen hela tiden för att inte få äckliga svettdroppar!
När jag senare kom hem så bytte jag till shorts och bikiniöverdel och bänkade mig ute på den skuggiga balkongen för att käka lunch, skönt kan jag lova!
Har även hunnit med att rensa ur garderoben lite, så nu har jag bara kläder som passar med magen och mest sommarkläder ;) resten ska ner i förrådet tills jag kommer i dem igen!

Den planerade filmkvällen blir tydligen in...

foto2375 (MMS)

Den planerade filmkvällen blir tydligen inte av då Älsklingen fastna framför datorspelet igen medans jag bakade kladdkakan och nu inte kan slita sig ifrån spelet för att kolla filmen. Nu blir det läggadags för mig då jag ska upp och jobba imorgon igen, känner mig helt slut i hela kroppen, skulle inte sitta fel med ett varmt bad och helkroppsmassage ;) !


.

Hemma och utslagen efter en jobbdag i värmen!
Nu väntar jag på att älsklingen ska slita sig ifrån dataspelet och fixa middagen (det blir toasts idag, riktig latmat =P men det är vi värda idag!) och sedan ska jag fixa kladdig kladdkaka till efterrätt, det är ju bara såå gott =) sedan blir det filmmys med älsklingen och magen ♥




Min älskade mage vecka 23 ♥

Alltså skojjar de eller!!!?

Fick precis hem en faktura från sjukhuset på 200:- !! alltså menar de att jag ska betala 550:-  (betalade 350:- när jag anmälde mig i receptionen) för att jag kollade upp min stukade fot och att de som undersökte foten skickade iväg mig på röntgen!?
Och om det nu är så att det stämmer har dem inte då skyldighet att tala om för mig att det kostar 200:- extra för att röntga min fot!?
Är så j#&la arg och irriterad just nu!
Haha undra om man kommer att få betala för att föda barn också!!

Gravid vecka 23

Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Stress

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla om från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!

Pappa/partner

Är du och/eller din partner stressade? Du kan hjälpa henne genom att ni pratar med varandra. Avlasta. Uppmuntra henne att ta det lugnare på jobbet. Försök strukturera upp hemmasysslor, arbetet och planera jobb och ekonomi tillsammans. Har ni behov av det kan ni prata med professionella rådgivare. Hör med mödravården.

 

Källa: Vårdguiden


Min svullna fot nu när jag tog av inlindni...

foto2361 (MMS)

Min svullna fot nu när jag tog av inlindningen för att lufta den lite , hur lyckades jag !?


Vilding i magen !

Är hemma och chillar med foten i högläge och måste bara få berätta om lillkillen som busar och busar i magen! 
Så häftigt det är nu när man kan se på magen att det rör sig där inne.
En riktig liten vilde är han idag och har säkert legat och sparkat i 15-20 minuter nu  =)
♥kärlek♥

Otur man kan ha

Kom hem från akuten för ca 2 timmar sedan med en stukad fot, klantigt av mig att försöka gena till busshållplatsen genom diket imorse, kunde ju ha räknat ut att det skulle vara halt och lerigt där!! men min smarta hjärna kan ju tyvärr inte tänka ut sådant i förväg utan då tar vi risken att halka istället! och självklart är jag envis och har haltat fram hela dagen och varit helt inställd på att vara barnvakt från 16.30 - 19.30  och tid att åka till någon vårdcentral har man ju inte!
Så mina vänner övertalade mig att ringa vårdguiden iallafall förr att se vad de tyckte att man skulle göra och de rådde mig till att åka in till akuten med tanke på att jag är gravid och även haft domningar i foten under dagen, så akuten blev det!
Det gick rätt så fort med att få komma in på undersökning och röntgen, lite pinsamt var det dock att få åka rullstol upp till röntgen och sedan få sitta i väntrummet i en rullstol när man egentligen inte behövde det, men som sagt så ska man ju inte stödja på foten ifall att den är bruten.
Jag klarade mig som tur var med en stukad fot och fick den inlindad med rådet att knapra alvedon!

♥Tack underbara Caroline som satt på akutmottagningen och höll mig sällskap och tack så mycket för skjutsen och lånet av foppatoffeln också =) ♥

RSS 2.0