Tiden flyger förbi!

Ojojoj vad tiden går! snart är September över men det känns som att vi är kvar i början på September! och tyvärr har jag inte hunnit uppdatera så mycket här på bloggen, men det får ni stå ut med ;P
Idag så har vi varit en sväng på stan och inhandlat hörselskydd till lillplutten så han kan hänga med på äventyr utan att behöva höra på en massa oljud :)



Imorgon ska vi till bollhallen för att bowla lite med kära vänner och sedan blir det middag hos mina kära föräldrar♥



Mammas lilla älskling ♥



Grattis Sara som fyller 21 år idag!! pussar från mig och Thias! :) ♥

Älskade Thias ♥ Förlossningsberättelse

Den 5/9 fick vi en hinnsvepning gjord hos spec. mvc och vi fick även tid för igångsättning den 7/9.
Efter hinnsvepningen hade jag som kraftig mensvärk resten av dagen och kvällen men när jag var på toa under natten kände jag inte av någon värk i magen och tänkte att det väl inte funkade med hinnsvepning så jag besttämde mig för att jag skulle tvätta kläder och frysa in lite mat under den dagen så allt var förberett och iordning till igångsättningen men strax efter att Älsklingen åkt till jobbet den 6/9 så gick jag upp på toa och när jag precis var klar så sa det bara poff poff poff i magen och splasch så kom det massor av vatten i toan klockan var då 06.05 och jag insåg att vattnet hade gått!
så med skakiga händer ringde jag Älsklingen och meddelade att vattnet gått! skickade sms till Carro och jag var i panik! visste inte vad jag skulle göra.. så jag ringde mamma och sa att vattnet har nog gått (eller nog gått!? det forsade ju bara hela tiden så det var ju självklart!) sedan ringde jag förlossningen och meddelade att vattnet gick vid 06.05, dem bad mig invänta värkar och ringa tillbaka vid 9-10 tiden för att kolla om det fanns plats att komma in för att konstatera vattenavgång.
Så jag ringde upp älsklingen och sa att han får komma hem igen för vi ska till förlossningen sen.
sedan började värkarna komma smygandes vid 06.30.
Vid 09 ringde jag förlossningen och vi var välkomna in, tack och lov! jag fick ju sitta på toan hela tiden för att det inte skulle droppa fostervatten om mig!
11.30 gjordes CTG- kurva och sammandragningarna kom med 5-7 min mellanrum och en del kändes rejält! huvudet var fixerat och det var ju klart att vattnet gått!
12.45 fick vi gå ut på en promenad för att vi skulle få igång värkarna mer vilket var en jädra pina och vi fick stanna nästan hela tiden, gjorde så ont såfort jag rörde mig men det hjälpte änsålänge med att ställa mig mot älsklingen medans han smekte mig på ryggen
13.00 var vi tillbaka och blev inskrivna på förlossningen
Värkarna började göra ondare och ondare..
fick lavemang gjord och duschade sedan.
klockan 15.00 var jag öppen 2cm och började sitta på boll och använde värme mot smärtan i magen och i ryggslutet, lutade mig även över sackosäck
16.00 gör något mot smärtan!! jag börjar med lustgasen som verkligen var heeeelt underbar!! fick några små skrattattacker också :P haha


17.00 hade jag 4 värkar på 10 min och vi äter middag
18.00 öppen 4cm
18.58 ryggbedövning läggs
23.30 ny ryggbedövning läggs pga. attEDA- katetern vid insticks-stället på ryggen läcker
fick en tablett mot klådan som uppkom av ryggbedövningen

7/9- 2011

01.40 hade jag feber 38.4
02.00 får alvedon mot febern
04.30 skalp CTG sätts in
Barnmorskorna kommer in och ber mig att gå på toaletten, de hjälper mig till gåstolen och plötsligt så känner jag att jag måste göra nummer två (krystvärkar), det känns så starkt, så plötsligt men ändå så häftigt, som om att någon tog över min kropp och att det inte går att göra annat än vad kroppen säger åt mig att göra 05.07 börjar krystvärkarna
06.07 En pojke framfödes i framstupa kronbjudning. Navelsträngen 1 varv runt halsen (rel. löst) samt ett varv runt kroppen och ben.



Sammanfattning:
Förlossningen startades: spontant
Förlossningen avslutades: Ej instrumentellt

Tack för en underbar förlossning alla närvarande barnmorskor!

Efter förlossningen har vi en helt annan historia

09.35 flyttas vi från förlossningsavdelningen till BB
vid 11 tiden åker älsklingen hem för att käka lunch och han är tillbaka vid 12 tiden.
Jag känner mig konstig och lite yr , men tänker att det kanske ska vara så efter en förlossning samt att jag blöder igenom de stora bindorna man får och jag vet att jag tänker att det minsann var sant att man får tillbaka för månaderna utan mens och att jag nog måste sno med mig några stora bindor hem om man ska blöda såhär mycket! Jag kommer ihåg att jag kollade mig i spegeln och tänkte att fy vad jag är blek! och kan jag inte bara få känna mig pigg och normal snart så jag kan få njuta av plutten som låg där i plastbaljan på hjul!
När älskling kommer tillbaka så kommer en Barnmorska in och ger oss babyväskor med små baby testprodukter i och information, jag minns att jag ville kolla i dem men kände mig för trött (känslan som att man vill göra så mycket på en och samma gång men man orkar inte göra något av det) så jag la mig i sängen för att vila medan älskling satt brevid på stolen och höll koll på lillplutten, sedan ringer min telefon och det var pappa som ville gratta oss och sedan skulle dem komma förbi på eftermiddagen, jag fortsätter att vila och känner hur jag plötsligt hållerpå att svimma! Nu är det något som inte stämmer, det brusar i mina öron och jag säger till älskling att nu svimmar jag!!! kalla på personal! jag ser att han rör munnen men hör inte vad han säger men sen hör jag igen men det brusar och tjuter i öronen personal kommer in och ger mig dropp och kallt blött papper i pannan sedan känner dom på min mage, men inget verkar vara fel, till en början. sedan frågar jag en barnmorska om man ska blöda så mycket som jag gjort (3-4 stora bindor) och då började hon klämma på min mage och jag minns att jag sa till om när det kändes som att det rann blod och sen så tröck hon till och då var det som att föda ut moderkakan igen! sedan hade jag folk överallt och jag frågade vad som hände men alla bara pratade och stack nålar i mig och en höll mig hårt på magen (dem höll ihop livmodern). jag vet att jag bad om lustgas jag ville helt enkelt inte vara med längre.. men jag fick syrgas istället älsklingen fick hålla i masken medans alla andra stack i nålar och dropp och grejjer överallt sedan tillslut fick jag lustgas och jag minns att dem gjorde ultraljud och sa till mig att beroende på vad ultraljudet visade så ska vi till operation och jag minns att jag frågade om jag fick sova då om det blev operation och det skulle jag få göra, dem kollade med ultraljud och sedan var det full fart med lustgas ända till operation där jag hörde att dem sa att dem skulle klämma på min mage
- snälla får jag sova först! bad jag och grät och grät
och så fick jag en mask över munnen och sedan så sprutade dem in sövningsmedlet och jag vaknar upp på uppvaket senare och frågar efter älskling och Thias.
Det som hade hänt var att min livmoder hade slappnat av efter förlossningen och bildat koagler (blodklumpar) i livmoder så att den inte kunde dra ihop sig, och jag förlorade omkring 2 till 2, 1/2liter blod så jag fick bloddropp också totalt 4 påsar.
Men jag fick sova på BB med mina älsklingar.
Dagen efter gick vi upp och käkade frukost, självklart var jag omskakad och kände mig fortfarande inte helt kry. lite senare kändes det som om hela ansiktet domnade och dem tog blodtrycket på mig som var skyhögt samt att en läkare kom in och kollade mina reflexer så då var det att åka till intensiven med havandeskapsförgiftning som hade blivit i värsta grad och få magnesium dropp.. inget roligt alls.

Och i måndags fick vi äntligen åka hem!

Och igår blev den lilla parveln 1 vecka gammal ♥



♥ Thias ♥

3 dagar kvar!

Mår inte alls bra idag..
tror att jag har varit uppe varannan timma inatt för att gå på toa eller snyta mig, och vid ett tillfälle hade jag halsbränna (halsbränna + halsont = inge kul!) så tog en Novalucol så jag kunde sova vidare.
Känner mig helt död så jag hoppas verkligen att lillkillen orkar vänta lite nu , han får gärna komma såfort jag blivit frisk igen för tanken på att ligga och krysta ut en unge när man har en täppt näsa, halsont, hosta och troligtvis feber låter inte särskilt lockande...



bild: google.se

4 dagar kvar!

...och nu känns det inte ens som att det är nära.. har ingen "mensvärk" alls och inga sammandragningar .. men förkyld har jag lyckats bli!
Jag och älsklingen har precis kommit hem från storshopping på ica maxi så nu är kyl, frys och skafferi fyllda med mat ! :) sen ska älsklingen passa på att baka bröd, gott gott! (roligt att man har fått honom att intressera sig för bakning :) )
själv så ska jag nog bara vila, känner mig helt slut efter att ha gått runt på ica maxi..

Igår var vi hos BM och det gick sisådär , blodtrycket var högt och jag hade +2 i protein men jag slapp åka in till förlossningen då jag kände mig bra och att jag ändå ska på koll på måndag igen, sen frågade jag om jag skulle kunna få en tid för tillväxtultraljud eftersom lillkillen vägde så mycket i vecka 34 och jajjemen det fick vi :) så på måndag ska vi åka in till specialist mödravården och få reda på hur stor lillkillen är nu!



Fortsätt Gissa!
- det är inte försent förns han är här!

BF 7/9

Det skulle vara jätte roligt om ni vill vara med och gissa på vilken dag ni tror att lillkillen väljer att komma ut till världen!
kommentera med det datum som ni tror och erat namn även er länk om ni har någon blogg så uppdaterar jag listan när någon lagt till sig :)

27/8 Katri
28/8 Carina ( den blivande mormorn)
1/9 Sara
2/9 Lisa
3/9 Älsklingen min
4/9 Pernilla (den blivande farmorn)
5/9 Tony
8/9 Carro
9/9 Carro

Vecka 40!

Tänka sig att vi idag går in i den "sista" veckan!! helt otroligt vad tiden har gått fort men nu dem sista dagarna känns det ju så otroooligt segt!!!
Sen är jag så rädd att gå över tiden eftersom jag vet att lillkillen är stor, eller va det i vecka 34 iallafall och eftersom sf - måttet hela tiden har hållt sig i överkanten så antar jag att han är stor, ännu mer rädd blir man när BM säger att det är mycket bebis i magen ..
"onej onej säg inte att det är en 5kilos baby!!"





Fortsätt Gissa!
- det är inte försent förns han är här!

BF 7/9

Det skulle vara jätte roligt om ni vill vara med och gissa på vilken dag ni tror att lillkillen väljer att komma ut till världen!
kommentera med det datum som ni tror och erat namn även er länk om ni har någon blogg så uppdaterar jag listan när någon lagt till sig :)

27/8 Katri
28/8 Carina ( den blivande mormorn)
1/9 Sara
2/9 Lisa
3/9 Älsklingen min
4/9 Pernilla (den blivande farmorn)
5/9 Tony
8/9 Carro
9/9 Carro


6 dagar kvar!

Idag är det den 1 September och vi är inne i den magiska månaden då jag äntligen ska få träffa min lilla plutt!
Det går knappt att föreställa sig att jag i slutet av den här månaden kommer att sitta med en liten bebis i min famn, att det inte bara kommer vara min älskling och jag längre, det kommer vara en till liten person här hemma i lägenheten som kommer att fylla vår vardag med glädje, kärlek, sömnlösa nätter och ett evigt blöjbytande :) ♥

Inatt drömde jag att Älsklingen min väckte mig och sa att han hade ringt förlossningen och sagt att det var dags, han hade väskorna i händerna och bad mig att skynda mig, men jag var absolut tvungen att duscha innan, för jag kan ju bara inte åka in till förlossningen utan att duscha innan!!
och sen vaknade jag av "mensvärken"(som kommer och försvinner) och av bebis som trycker mot blåsan.. typiskt! det kändes ju så verkligt, vill verkligen att det ska vara dags nu!!
Men lillkillen verkar inte ha bråttom med att träffa oss inte..

Jag vet att man kanske tror att det är på G pga "mensvärkerna" men så känns det inte för mig, för om man läser om värkar/förvärkar/ sammandragnngar så ska dem ju liksom göra ondare och ondare och komma tätare när det är dags och jag kan säga att det för mig känns som att stå och trampa på ett och samma ställe, för ena sammandragningen/ förvärken kan kännas som kraftig mensvärk som strålar ut i höfterna och ner i benen medans nästa knappt känns alls mer än att magen spänner sig..  och plötsligt så kan dem försvinna i flera timmar (tror jag!?) för att sedan komma tillbaka..  så jaa, jag bara väntar på att det ska göra ONT riktigt ONT!! Jag kommer nog ångra att jag skrev det där sen när jag väl ligger där och har det fördjävligt ont men jag vill få ett tecken på att det är på G och veta att om dem bara blir tätare så får vi ringa in till förlossningen!!


bild: google.se

RSS 2.0